Om oss

Om oss

Hej!

Vi är två systrar som älskar schlager.

Eller njae.

Vi älskar inte schlager som genre. Genren schlager är dessutom död för de allra flesta i dag, då allt färre renodlade schlagerlåtar hittar sig in i den svenska melodifestivalen. Därav hade det här varit en ganska deprimerande blogg om den endast handlade om schlager.

Schlager är nämligen också en synonym för allt som har med Melodifestivalen (också kallad just schlagerfestivalen) och Eurovision song contest. Vi har följt både svenska Melodifestivalen och Eurovision song contest sedan vi var 11 år gamla, och har hatat/älskat den sedan dess.

Det är alltså det vi tänker göra här. Prata om Melodifestivalen och Eurovision song contest. Den senare först och främst.

Vad gör vi annars? En av oss är kultur och nöjes-journalist, som har bevakat både Melodifestivalens deltävlingar och Eurovision song contest på plats och på distans i flera år. Den andra av oss är digital analytiker och kommer förhoppningsvis se till så att den här sidan syns högt upp på Google i framtiden, eller vad det nu är hon gör (Okej, jag vet inte exakt vad hon gör egentligen, jag som skriver är journalisten).

Nu gör vi en blogg och en podcast där vi delar med oss av vår expertis inom Eurovision. Följ oss gärna!

 

/Elin & Frida